Libertatea fizica si mentala sunt cele mai importante

Hristos a fost crucificat, iar in semn de recunoastere ca el a murit pe cruce, crestinii poarta la gat crucea, isi fac semnul crucii cand se inchina si isi pun o cruce la capatai cand mor. Ma intreb… daca Hristos ar fi fost spanzurat, crestinii ar fi purtat shtreanguri la gat? daca Hristos ar fi fost otravit, crestinii ar fi purtat sticlutze cu otrava la gat? dar daca ar fi fost injunghiat, ei ar fi purtat cutzite la gat? Romanii crucificau pe toata lumea in acea vreme si in acele teritorii, pentru a baga groaza in dusmani.

Eu unul prefer sa traiesc in prezent si sa ma gandesc la viitor, decat sa fiu robul unor superstaruri din legendele Olimpului sau din legendele crestine sau din orice legende care preaslavesc zei inventati de oameni slabi care doreau un back-up, o scapare, o iluzie, din lipsa de psihologi in acele vremuri. O viata traita pe baza de rationament, optimism, pozitivitate, echilibru, libertate si principii morale sanatoase, e mai buna decat o viata traita in sclavie mentala, iluzii desarte, frica de bau-bau si ignoranta.

Pana nu e nimeni care sa apara la fel de puternic cum e descris dzeul din biblie, sa-l vedem cu totii in fiecare zi cum vedem soarele, sa traiasca cel putin 10,000 de ani pe planeta noastra, sa-si asume responsabilitati, sa fie un zeu echilibrat care sa ne conduca in mod democratic si care sa fie alaturi de noi la bine si la rau… eu imi rezerv dreptul de a nu ma lasa dresat de doctrinele religioase.

Pana si un caine isi pune intrebari cand il dresam: de ce asa, de ce nu altfel, o face pentru hrana, o face din dragoste… daca il batem sau nu-i mai dam hrana, nu ne mai asculta, pleaca in cautare de alt stapan.

De ce oamenii maturi, cu studii, cu rationament, au nevoie sa traiasca o viata in genunchi, si sa vorbeasca in fiecare noapte inainte de culcare, cu un personaj imaginar si sa se teama de acest personaj imaginar?

Nu trebuie sa renuntati acum la credinta voastra in zei, eu doar va incurajez sa cititzi mai mult, din cat mai multe domenii, sa studiati istoria religiilor, sa cititi fiecare carte de capatai a celor mai mari religii din lume, sa cititzi si manuale de stiintza care combat doctrina religioasa, si abia dupa ce ati adunat suficiente informatii din surse pro religioase si din surse contra religioase… abia atunci va puteti considera stapani pe propria minte si aveti libertatea sa alegeti ce e mai bine pt voi.

E atat de simplu: doctrina „crede si nu cercerta” suna f f f suspect. Puneti-va semne de intrebare, fiti curiosi… curajul e cea mai mare si mai importanta virtute, fara curaj nu puteti dobandi pe celelalte virtuti… doctrina religioasa va tzine curajul captiv, imaginatia captiva, libertatea captiva… Aveti curajul sa evadati, chiar daca o viata intreaga ati fost supusi unei doctrine, inca de mici copii, de pe vremea cand nu aveati discernamant si nu puteati distinge binele de rau. Copiii sunt cel mai usor de manipulat, de aceea doctrina bisericeasca e predata inca din frageda pruncie. Eu le voi lasa dreptul copiiilor mei, sa-si aleaga singuri calea in viata, religia, sau lipsa religiei… nu ii voi shtampila ca pe animale de mici copii, cu semnul religiei majoritare de la mine din cartier.

Eu voi fi mereu prietenul tuturor vietzuitoarelor de pe planeta, oameni si animale, in egala masura.

Fitzi lideri, nu oi care urmeaza turma. Aveti curaj!! Nu e simplu, insa vetzi deveni stapani pe propria viata.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s