Originea superstitiei zilei de Vineri 13


Superstitia zilei de Vineri 13 isi are originea in tradarea Cavalerilor Templieri de catre Regele Filip al 4-lea al Frantei care a planuit aceast odios genocid impreuna cu Papa Clement al 5-lea (organul suprem al Bisericii Catolice), pe data de Vineri 13 octombrie 1307.

Cavallerii Templieri formau o armata privata fondata la Ierusalim in 1118 si obiectul lor de activitate era sa protejeze pe crestinii care strabateau drumul din Europa catre Ierusalim si inapoi, pe timpul cruciadelor. Cavalerii Templieri au implementat un sistem bancar care sa protejeze finantele grupurilor de crestini si negustori de atacuri. Cu timpul, Cavalerii au implementat acest sistem in multe locatii din Europa, fapt ce a contribuit la o dezvoltare foarte mare a averii grupului de Cavaleri.

La un moment dat, Regele Filip al 4-lea al Frantei a ajuns sa aiba o mare datorie la Cavaleri, acestia ajutandu-l in numeroase batalii si razboaie cu dusmanii lui. Ca sa nu dea faliment, regele Filip IV a fost consiliat de Papa Clement V pentru „a le trage tzeapa” Cavalerilor, iar planul suna asa: o armata a regelui sa-i surprinda pe cavaleri la ei acasa, sa-i aresteze si apoi sa li se aduca acuzatii mincinoase de genul „ca au comis fapte eretice impotriva bisericii, ca au scuipat pe cruce, ca au calcat si s-au pisat pe cruce, ca au comis acte de homosexualism, ca l-au renegat pe Cristos etc”. Bineinteles ca aceste acuzatii mincinoase si odioase au fost inventate de Papa Clement V. Cavalerii Templieri ajunsesera una din cele mai bogate organizatii din Europa, iar Biserica Catolica era invidioasa pe seama asta.

Cavalerii Templieri credeau in Cristos, in numele lui activau si faceau fapte bune, tocmai de aia nu se asteptau ca tocmai Biserica Catolica sa-i tradeze. Au fost luati ca din oala, inchisi, torturati si fortati sa depuna marturie mincinoasa privind acuzele bisericii, apoi au fost acuzati de erezie si arsi pe rug. In felul asta Biserica s-a asigurat ca nu e nimeni mai puternic si mai bogat decat ea. Toata averea cavalerilor, bani, aur, proprietati imobiliare a fost furata de Biserica si Regele Filip IV, care si-au „facut parte” dupa pofta intereselor lor.

Biserica mereu s-a folosit de manipulare, genocid si orice altceva pentru a domina lumea si cu cat mai multe persoane superstitioase exista, cu cat mai multe persoane usor de manipulat exista, cu atat biserica va fi mai puternica, iar oamenii planetei vor fi mai lipsiti de aparare. Insa prost nu e cel care cere, ci cel care da. Credinciosii doneaza pe tot parcursul vietii bani la biserica, sperand intr-o viata de apoi mai buna, insa cati credinciosi doneaza macar 1 leu pe an la un spital sau o scoala? Credinciosilor, persoanelor superstitioase, le pasa mai mult de viata de apoi, decat de viata de acum – singura viata care exista.

Eu nu sunt supersitios, m-am educat sa gandesc singur, nu sa ma las manipulat si dresat de biserica.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s