Iisus Christos s-a nascut pe 17 iunie, deci Craciunul ar trebui sarbatorit la acea data

Cercetătorii au emis teoria pornind de la „Steaua magilor“. Crăciunul ar trebui sărbătorit la mijlocul lunii iunie şi nu pe 25 decembrie. Astronomii australieni susţin că Iisus s-a născut în luna iunie.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au cartografiat apariţia „Stelei magilor“, despre care Biblia spune că i-a condus pe cei trei magi până în Betleem, la locul naşterii lui Hristos, relevă “The Daily Telegraph”.

Potrivit lor, Steaua a apărut deasupra Betleemului în urmă cu două milenii, pe data de 17 iunie, nu pe 25 decembrie (zi în care lumea creştină celebrează Crăciunul).

Astronomul australian Dave Reneke a folosit un software complex pentru a cartografia poziţia exactă a tuturor corpurilor cereşti şi pentru a alcătui harta nocturnă a cerului, aşa cum a apărut ea în realitate, în urmă cu peste 2.000 de ani.

Analiza a relevat existenţa unui eveniment astronomic spectaculos, chiar în jurul datei la care s-a născut Iisus.

S-au aliniat planetele

Specialiştii susţin că “Steaua magilor” a fost, cel mai probabil, o aliniere spectaculoasă a planetelor Venus şi Jupiter, care s-au apropiat atât de mult, încât au început să strălucească împreună, deodată.

Reneke a afirmat că cei trei magi au interpretat probabil acest eveniment luminos de pe cer ca fiind semnalul pe care îl aşteptau.

Luând “Evanghelia după Matei” ca punct de referinţă, Reneke a stabilit că acest eveniment planetar luminos s-a produs pe data de 17 iunie, în anul 2 î.Hr. Studiile acceptate în general au plasat naşterea lui Hristos în intervalul cuprins între anii 3 î.Hr. şi 1 d.Hr.

“Avem un software care poate să recreeze cu exactitate cerul, aşa cum era el în oricare noapte din secolele trecute”, a declarat astronomul, care este şi editor al revistei „Sky and Space“.

“Noi nu susţinem că era chiar «Steaua magilor», dar mi se pare că este cea mai bună explicaţie găsită până în prezent“, a adăugat acesta.

Astronomul australian a declarat că teoria lui nu reprezintă în niciun caz o încercare de defăimare a religiei, ci dimpotrivă, rezultatele sale vin în sprijinul religiei, din moment ce un corp strălucitor a luminat cerul deasupra Orientului exact în perioada descrisă de textele religioase.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Iisus Christos s-a nascut pe 17 iunie, deci Craciunul ar trebui sarbatorit la acea data

 1. benn zice:

  http://www.ioanguradeaur.ro/492/cuvant-la-nasterea-domnului/

  informatie disponibila din sec IV dar de care unii nici in anul 2012 n-au auzit.

 2. toderascu sebastian zice:

  Si mie dupa biblie imi da undeva la sfarsitul lui Mai inceputul lui Iunie , nu am program sa vad stelele pe cer in fiecare seara din an sa pot preciza cu exacitate ziua dar dupa biblie arata clar perioada,adica luna nu ziua.Si apropo de astrologi steaua sa aratat mai multe zile la rand. As vrea sa vad si eu programul acela.

 3. Adi zice:

  Felicitari pt articol… e bun sa il mediatizezi pe blogosfera rationalista, contra celor care contesta istoricitatea personajului in discutie.
  In alta ordine de idei, motivul pt care s-a stabilit sarbatorirea nasterii de craciun tine mai mult de standardele de relevanta culturala… decat de precizia istorica, rigoare care nici nu exista la momentul respectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s